Honig

(eng.) Honey

Anwendbar bei:

  • Aphthe (engl. Mouth ulcers)
  • Asthma bronchiale (engl. Asthma)
    • ICD-10: J45, ICD-9: 493
  • Bronchitis (engl. Bronchitis)
    • ICD-10: J20-J21, ICD-9: 466,491, 490
  • Durchfall (engl. Diarrhea)
    • ICD-10: A09, ICD-9: 787.91
  • freie Radikale (engl. Free radicals)
  • Fußpilz (engl. Athlete's foot)
    • ICD-10: B35.3, ICD-9: 110.4
  • Halsschmerzen (engl. Sore throat)
    • ICD-10: J02, ICD-9: 462, 472.1
  • Hautinfekt (engl. Skin infections)
  • Herzerkrankung (engl. Heart disease)
    • ICD-10: I11, ICD-9:
  • Husten (engl. Coughs)
    • ICD-10: R05, ICD-9:
  • Hypertonie (engl. Hypertension)
  • Konjunktivitis (engl. Conjunctivitis)
    • ICD-10: H10, ICD-9: 372.0
  • Krebs (engl. Cancer)
    • ICD-10: C00-C97, ICD-9: 140-239
  • Lebererkrankung (engl. Liver disease)
    • ICD-10: K70-K77, ICD-9:
  • Magengeschwür (engl. Stomach ulcers (peptic ulcers))
    • ICD-10: K25-K27, ICD-9: 531–534
  • Obstipation (engl. Constipation)
    • ICD-10: K59.0, ICD-9: 564.0
  • Sinusitis (engl. Sinusitis)
    • ICD-10: J01, ICD-9: 461,473
  • Tuberkulose (Schwindsucht) (engl. Tuberculosis)
    • ICD-10: A15-A19, ICD-9: 010–018
  • Verbrennung (engl. Burns)
    • ICD-10: T20-T31, ICD-9: 940-949
  • Wassereinlagerungen (engl. Fluid retention)
    • ICD-10: R60.9, ICD-9:
Literatur: 1 2 3 4 5

Unterstützende Wirkung: Organe und Systeme

  • Atmungssystem (engl. Respiratory system)
  • Augen (engl. Eyes)
  • Darm (engl. Bowel )
  • Dickdarm (engl. Large intestine )
  • Füße (engl. Feet)
  • Hautstörung (engl. Skin disorders)
  • Immunsystem (engl. Immune system)
  • Lunge (engl. Lungs)
  • Magen (engl. stomach)
  • Milz (engl. spleen)
  • Milz-Pankreas (engl. Spleen-pancreas)
  • Mund (engl. Mouth)
  • Verdauungssystem (engl. Digestive system)
Literatur: 1 2 3 4 5

Enthaltene Nährstoffe:

  • Eisen (engl. Iron)
  • Mangan (engl. Manganese)
  • Omega-6-Fettsäuren (engl. Omega-6 fatty acids)
  • Riboflavin (engl. Riboflavin)
  • Vitamin B6 (engl. Vitamin B6)
Literatur: 3 6
Literatur:
  1. The Food Bible, by Judith Wills
  2. The Complete Guide To Nutritional Health, by Pierre Jean Cousin and Kirsten Hartvig
  3. The Encyclopedia of Healing Foods, by Michael Murray, ND and Joseph Pizzorno, ND, with Lara Pizzorno, N.A., L.M.T.
  4. The Way of Chinese Herbs, by Michael Tierra, L.Ac., O.M.D.
  5. The New Whole Foods Encyclopedia - Comprehensive Resource for Healthy Eating, by Rebecca Wood
  6. Healing With Whole Foods - Oriental Traditions and Modern Nutrition, by Paul Pitchford
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