Zink

(eng.) Zinc

Unterstützende Wirkung: Organe und Systeme

  • endokrines System (engl. Endocrine system)
  • Hautstörung (engl. Skin disorders)
  • Immunsystem (engl. Immune system)
  • Leber (engl. Liver )
  • Prostata (engl. Prostate)
  • Reproduktionssystem (engl. Reproductive system)
  • Skelettsystem (engl. Skeletal system)
  • Verdauungssystem (engl. Digestive system)
  • Zähne (engl. Teeth)
Literatur: 1 2 3

In folgenden Nahrungsmitteln enthalten:

  • Ackerbohne (engl. Fava beans)
  • Adzukibohne (engl. Adzuki beans)
  • Ahornsirup (engl. Maple syrup)
  • Algen (engl. Seaweed)
  • Ananas (engl. Pineapple)
  • Aprikose (engl. Apricot)
  • Artischocke (engl. Globe artichoke)
  • Aubergine (engl. Eggplant)
  • Austern (engl. Oysters)
  • Avocado (engl. Avocado)
  • Banane (engl. Banana)
  • Bierhefe (engl. Brewer's yeast)
  • Birne (engl. Pear)
  • Blumenkohl (engl. Cauliflower)
  • Bohnen (engl. Beans)
  • Brokkoli (engl. Broccoli)
  • Brombeere (engl. Blackberries)
  • Brunnenkresse (engl. Watercress)
  • Butterbohnen (engl. Butterbeans)
  • Butterkopfsalat (engl. Butterhead lettuce)
  • Cashewkerne (engl. Cashews)
  • Champignose (engl. Mushrooms)
  • Datteln (engl. Dates)
  • Eier (engl. Eggs)
  • Erdnüsse (engl. Peanuts)
  • Esskastanien (engl. Sweet chestnuts)
  • Feigen (engl. Figs)
  • Fisch (engl. Fish)
  • Garnele (engl. Shrimp)
  • Geflügel (engl. Poultry)
  • Grüne Bohnen (engl. Green beans)
  • Grünkohl (engl. Curly kale)
  • Hafer (engl. Oats)
  • Haselnüsse (engl. Hazelnuts)
  • Joghurt (engl. Yogurt)
  • Johannisbrot (engl. Carob)
  • Kakao (engl. Cocoa)
  • Kastanien (engl. Chestnuts)
  • Khakifrucht (engl. Persimmon)
  • Kichererbse (engl. Garbanzo beans)
  • Kokosnuss (engl. Coconut)
  • Kopfsalat (engl. Lettuce)
  • Krebs (engl. Crab)
  • Kumquat (engl. Kumquat)
  • Kürbis (engl. Pumpkin)
  • Kürbiskerne (engl. Pumpkin seeds)
  • Lamm (engl. Lamb)
  • Limabohnen (engl. Lima beans)
  • Linsen (engl. Lentils)
  • Luzernsprosse (engl. Alfalfa sprouts)
  • Macadamianuss (engl. Macadamia nuts)
  • Mais (engl. Corn)
  • Mandarine (engl. Mandarin orange)
  • Mandel (engl. Almonds)
  • Mangold (engl. Swiss chard)
  • Meeresalgen (engl. Sea vegetables)
  • Melonenkerne (engl. Melon seeds)
  • Mesquite-Baum (engl. Mesquite)
  • Miso (engl. Miso)
  • Mohnsamen (engl. Poppy seeds)
  • Möhren (engl. Carrots)
  • Müsli (engl. Muesli)
  • Orange (engl. Orange)
  • Paranüsse (engl. Brazil nuts)
  • Parmesankäse (engl. Parmesan cheese)
  • Pekannüsse (engl. Pecans)
  • Pfirsich (engl. Peach)
  • Pinienkerne (engl. Pine nuts)
  • Pistazien (engl. Pistachio nuts)
  • Quinoa (engl. Quinoa)
  • Reis (engl. Rice)
  • Rindfleisch (engl. Beef)
  • rotes Fleisch (engl. Red meat)
  • Rüben (engl. Beets)
  • Rucola (engl. Arugula)
  • Schwein (engl. Pork)
  • Selleriesamen (engl. Celery seeds)
  • Senfkresse (engl. Mustard cress)
  • Sesamsamen (engl. Sesame seeds)
  • Sojabohne (engl. soybeans)
  • Sonnenblumenkerne (engl. Sunflower seeds)
  • Spargel (engl. Asparagus)
  • Spinat (engl. Spinach)
  • Tahini (Sesampaste) (engl. Tahini)
  • Teff (engl. Teff)
  • Tempeh (engl. Tempeh)
  • Tofu (engl. Tofu)
  • Triticale (engl. Triticale)
  • Truthahn (engl. Turkey)
  • Venusmuschel (engl. Clams)
  • Wachtelbohnen (engl. Pinto beans)
  • Walnüsse (engl. Walnuts)
  • Weintrauben (engl. Grapes)
  • Weizenkeim (engl. Wheat germ)
  • Weizenkleie (engl. Wheat bran)
  • Wildfleisch (engl. Venison)
  • Zucchini (engl. Zucchini)
  • Zuchtchampignon (engl. Button mushroom)
Literatur: 2 4 5 6 7 8
Literatur:
  1. Encyclopedia of Natural Medicine, by Michael Murray, N.D., and Joseph Pizzorno, N.D.
  2. University of Maryland Medical Center, Center for Integrative Medicine, Alternative / Complementary Medicine Supplements database, http://www.umm.edu/altmed/ConsLookups/Supplements.html
  3. The Complete Guide to Nutritional Supplements - Everything You Need To Make Informed Choices for Optimum Health, by Brenda D. Adderly, N.H.A.
  4. The Complete Guide To Nutritional Health, by Pierre Jean Cousin and Kirsten Hartvig
  5. The Encyclopedia of Healing Foods, by Michael Murray, ND and Joseph Pizzorno, ND, with Lara Pizzorno, N.A., L.M.T.
  6. The Food Bible, by Judith Wills
  7. The New Whole Foods Encyclopedia - Comprehensive Resource for Healthy Eating, by Rebecca Wood
  8. The Doctors Book of Herbal Home Remedies - Cure Yourself With Nature's Most Powerful Healing Agents, by the Editors of Prevention Health Books
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